verhuur

algemene huurvoorwaarden
 
Artikel 1 Begripsbepalingen

verhuurder: Stichting Dorpshuis Westerbroek.
huurder: De (rechts)persoon of andere juridische entiteit die met verhuurder een overeenkomst sluit of wenst af te sluiten.
huurovereenkomst: De overeenkomst waarbij verhuurder een ruimte gedurende een bepaalde tijd ter beschikking stelt aan de huurder.
gehuurde: De in de huurbevestiging genoemde ruimte(s) inclusief voorziening(en), zoals verlichting, verwarming, inrichting en schoonmaak en inclusief medegebruik van algemene ruimtes.
algemene ruimtes: De gangen, WC’s, keuken, dorpsbar en lounge. 
vaste gebruiker: De gebruiker van ruimte(s) die op vaste momenten gebruik maakt van het gehuurde.
incidentele gebruiker: De gebruiker van ruimte(s) die eenmalig of onregelmatig gebruik maakt van het gehuurde.
vergoeding: Het bedrag (de huur) dat verhuurder als tegenprestatie vraagt voor het in gebruik gegeven gehuurde.
annuleren: Het tussentijds opzeggen van de huurovereenkomst of reservering door huurder.
opzegging: Het beëindigen van de huurovereenkomst door de verhuurder of huurder. 

Artikel 2 Reserveringen
  1. Aanvragen voor het huren van ruimtes kunnen per e-mail of webformulier worden gedaan.
  2. Aanvragen zijn bindend nadat verhuurder deze per e-mail heeft bevestigd.
  3. Verhuurder kan aan huurder de mogelijkheid bieden tot het nemen van een optie op de ruimte(s). Verhuurder verstrekt opties in onderling overleg. De optie vervalt indien een andere aanvrager zich meldt. In dat geval zal verhuurder eerst optienemer in kennis stellen, zodat deze als eerste de gelegenheid krijgt definitief te reserveren.
  4. Optienemer dient uiterlijk 1 week voor de geopteerde datum/data via e-mail kenbaar maken of de optie vervalt. Bij verzuim zal alsnog het huurtarief in rekening worden gebracht.
Artikel 3 Totstandkoming overeenkomst
  1. Een huurovereenkomst komt tot stand op het moment dat verhuurder de reservering daartoe aan de huurder heeft bevestigd, dan wel, indien van toepassing, de schriftelijke vastlegging van de overeenkomst door beide partijen is bevestigd. 
  2. Huurder geeft bij bevestiging van akkoord gaan van de huurovereenkomst aan op de hoogte te zijn van en akkoord te gaan met deze algemene huurvoorwaarden.
Artikel 4 Toewijzing ruimtes
  1. Bij de toewijzing van ruimte(s) gelden de volgende criteria:
    1. vaste gebruikers gaan boven incidentele gebruikers
    2. doorlopende activiteiten gaan boven incidentele activiteiten
  2. Gebruikers die van het voorafgaande seizoen lopende activiteiten meenemen naar het nieuwe seizoen, hebben het voorkeursrecht om op dezelfde momenten in het nieuwe seizoen het gehuurde te huren.
  3. Bij meerdere aanvragen op dezelfde datum en tijdstip voor een ruimte, worden de aanvragers de activiteiten hebben geannuleerd achtergesteld.
  4. De verhuurder heeft het recht zo nodig in de plaats van het gehuurde een andere ruimte in huur aan te bieden, welk aanbod door de huurder dient te worden aanvaard zonder dat de verhuurder gehouden is tot enige schadevergoeding.
Artikel 5 Vergoeding 
  1. De verschuldigde vergoeding voor het gehuurde is gebaseerd op een vaste prijs per uur. De vergoeding wordt berekend over volle uren.
  2. De vergoeding voor het gehuurde wordt altijd in rekening gebracht.
Artikel 6 Annulering en no show
  1. Annuleren kan alleen per mail via info@aalmanshuus.nl, een telefonische annulering geldt niet. Het annuleren van een reservering kan tot twee weken voor aanvang kosteloos, daarna wordt de helft van de totale huursom in rekening gebracht. Dit geldt niet alleen voor de huursom, maar ook voor de eventueel aanvullend gemaakte afspraken voor het klaarzetten van consumpties, aanschaf en huur van goederen of inhuur van derden.
  2. De verhuurder brengt de volledige huursom in rekening indien er sprake is van no show. Dit geldt niet alleen voor de huursom, maar ook voor de eventueel aanvullend gemaakte afspraken voor het klaarzetten van consumpties, aanschaf en huur van goederen of inhuur van derden.
Artikel 7 Ontbinding
  1. Verhuurder is bevoegd iedere overeenkomst te ontbinden, indien nakoming van de overeenkomst op grond van welke omstandigheid dan ook, waaronder begrepen overmacht, redelijkerwijze niet van verhuurder kan worden verwacht. Ontbinding verplicht verhuurder de huurder te ontslaan van zijn betalingsverplichting.
  2. Verhuurder is verder bevoegd iedere overeenkomst te ontbinden in geval er sprake is van:
    1. het niet nakomen van betalingsverplichtingen;
    2. het niet voldoen aan de huurvoorwaarden;
    3. het niet conform het door huurder aangeven doel voor gebruik van het gehuurde;
    4. wangebruik;
    5. overlast aan andere gebruikers of de buurt;
    6. verstoring van de relatie met andere gebruikers.
Artikel 8 Aansprakelijkheid
  1. Onverminderd hetgeen overigens uit de wet of de overeenkomst voortvloeit is huurder tegenover verhuurder gehouden alle schade te vergoeden die door haar of door derden voor wie zij aansprakelijk is, wordt veroorzaakt. 
  2. Verhuurder draagt aansprakelijkheid voor schade als gevolg van opzet, nalatigheid of grove schuld die aan verhuurder zelf te wijten is.
  3. De huurder is verantwoordelijk en tevens aansprakelijk voor het aanleveren van teksten, illustratie en foto’s rekening houdende met de Wet Auteursrecht en de Algemene Verordening Persoonsgegevens. 
Artikel 9 Bijzondere bepalingen
  1. Huurder is gehouden te melden voor welk doel en welke groep zij van plan is gebruik te maken van de ruimte(s).
  2. Tijdens het verblijf in de ruimtes zijn huisregels van toepassing. huurder dient zich op de hoogte te stellen van de huisregels en ervoor te zorgen dat leden, cliënten, publiek en cursisten zich houden aan de huisregels.
  3. Het is huurder en haar leden, cliënten, publiek of cursisten niet toegestaan om zonder overleg met verhuurder de ingestelde ruimtetemperaturen aan te passen. 
  4. Het is huurder en haar leden, cliënten, publiek of cursisten niet toegestaan om zonder overleg met verhuurder zaken in het dorpshuis te plaatsen of om zaken op te hangen (op welke manier dan ook). 
  5. Het is huurder en haar leden, cliënten, publiek of cursisten niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen. In geval van het meebrengen van eten of eigen catering kunnen aanvullende afspraken voor worden gemaakt.  
Artikel 10 Betaling
  1. Voor een huurovereenkomst geldt een betalingstermijn van 14 dagen na factuurdatum. 
  2. Indien anders is afgesproken worden overeenkomsten voor vaste gebruikers ieder kwartaal gefactureerd.
  3. Door enkele overschrijding van de betalingstermijn raakt huurder in verzuim. In geval van verzuim is huurder gehouden de door verhuurder werkelijk gemaakte buitengerechtelijke en gerechtelijke kosten van incasso aan verhuurder te vergoeden.
Artikel 11 Toepasselijk recht bij geschillen
  1. Op welke overeenkomst tussen verhuurder en huurder is het Nederlands recht van toepassing.
  2. In afwijking van de wettelijke regels voor de bevoegdheid van burgerlijk rechter zal elk geschil tussen huurder en verhuurder, ingeval de rechtbank bevoegd is, worden beslecht door de bevoegde rechter. 
Artikel 12 Wijziging van de voorwaarden
Verhuurder is bevoegd wijzigingen in deze voorwaarden aan te brengen. Deze wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerking treden. Verhuurder zal de gewijzigde voorwaarden tijdig aan huurder toezenden.

Share by: